A sárgabarack különleges gyümölcs. Vitaminjai és ásványi anyagai miatt egyre több felhasználási módját alkalmazzák a szépség és az egészség ápolása, megóvása érdekében. A gyümölccsel betegségeket előzhetünk meg, erősíthetjük szervezetünket, széppé tehetjük bőrünket, vagy egyszerűen csak élvezhetjük a mézédes gyümölcs zamatát: tehetjük ezt bátran, mert a sárgabarack ráadásul nagyon csekély energiaértékű. A gyümölcs húsa és magja egyaránt értékes, szépítő, betegségmegelőző hatása egyszerűen kihasználható. Engedjünk tehát bátran a csábításnak!.
A sárgabarack titka a magas vitamin- és ásványianyag-tartalomban rejlik. Rostos húsában kiemelkedően sok A-, C-, B1-, B2- vitamin található. Emellett kalciumban, káliumban, foszforban és nátriumban is bővelkedik.
Mire jó a sárgabarack?
Napi 2-3 szem sárgabarack fogyasztása már fedezi szervezetünk A vitamin igényét. A természetes A vitamin nélkülözhetetlen a bőr és a nyálkahártya egészségének megőrzéséhez, regenerálódásához, valamint a jó látáshoz. Az A vitamin hiányának legelső tünete a farkasvakság, amikor a szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez, ha a szükséges retinol nincs jelen.
A béta karotin tartalom erősíti az immunrendszert, segíti a szép barnulást, és a már elért barna bőr megőrzését. Mivel a karotinoidok antioxidánsként viselkednek, csökkentik a rák bizonyos fajtáinak kockázatát. Fogyasztásával sokat tehetünk a korai bőröregedés ellen. A gyümölcs jellegzetes, narancssárga színét is a benne található béta karotin adja.
Alacsony (
További gyógyhatásai
- optimalizálja az anyagcserét, méregteleníti a szervezetet
- segít máj- és emésztőszervi leterhelés esetén
- természetes segítség érrendszeri problémákra
- fokozza a vérképzést
- csökkenti az asztmatikus panaszokat
Sárgabarack magja
A sárgabarack magjából értékes bőrápoló olajat vonnak ki, amely a száraz, és a normál bőr ápolására szolgál. A kivonat telítetlen zsírsavakban gazdag, természetes módon regenerálja a bõrt, a kötõszöveteket. Sárgabarackmag olaj megtalálható hidratáló készítményekben, tusfürdőkben, bőrradírokban, és sok más kozmetikai termékben. Számos bőrradírban az ápoló olaj mellett darált barackmagot is használnak. A hajápolásban is fontos szerepe van, mert anélkül ápol, hogy zsírozná a hajat. E vitaminban gazdag, ezért érdemes kipróbálni a barackmagolaj kivonatot tartalmazó samponokat és hajápoló szereket.
Szárított formában
A sárgabarack még aszalt formában is számottevő A és C vitamint, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat tartalmaz. Nem tartalmaz viszont zsírsavakat, alacsony a nátriumtartalma, és nincs benne koleszterin. Az aszalt sárgabarack hozzájárul a magas vérnyomás csökkentéséhez, segíti a szívbetegségek kialakulását. Emellett kitűnő csemege, amikor a friss gyümölcs már elérhetetlen.
Egyszerű arcpakolás A sárgabarack még aszalt formában is számottevő A és C vitamint, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat tartalmaz. Nem tartalmaz viszont zsírsavakat, alacsony a nátriumtartalma, és nincs benne koleszterin. Az aszalt sárgabarack hozzájárul a magas vérnyomás csökkentéséhez, segíti a szívbetegségek kialakulását. Emellett kitűnő csemege, amikor a friss gyümölcs már elérhetetlen.
Arcápolásra otthon pakolást is készíthetünk. Pépesítsünk 2 szem kimagozott sárgabarackot és fél banánt, egy nagyon kevés víz hozzáadásával. Vékony rétegben kenjük fel arcunkra, hogy meg tudjon száradni. A pakolással pihenjünk le. Száradás után még hagyjuk fenn kis ideig, majd nedves ruhával gyengéden töröljük le. A ráncos bőrrel csodát tesz! Aszalt sárgabarackot is használhatunk, ha azt előtte 2-3 órán keresztül vízben áztatjuk.
A szöveg forrása: www.wellnesscsodak.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése