2011. június 24., péntek

Ami jót tesz az emésztőrendszerünknek

Emésztőrendszerünknek sem árt olykor egy kis kényeztetés. A savanyú káposzta leve például tökéletesen alkalmas erre. Kímélő módon élénkíti az anyagcserét, megoldást nyújt emésztési panaszokra. Méregtelenítő kúránkat, diétánkat is érdemes savanyúkáposzta-lével elkezdeni. De javasolt kipróbálni a legjobb fogyókúrás élelmiszereket is.



Burgonya: a főtt burgonya energiatartalma mindössze 70 kalória (10 dkg). Lassan szívódik fel, így tartósan enyhíti az éhségérzetet.

Csirkemell: kevés zsírt és sok egészséges fehérjét tartalmaz. Zsíros bőre nélkül fogyasszuk.

Chili: élénkíti az emésztést és a zsírégetést.

Kétszersült: telíti a gyomrot, ritkábban éhezünk meg.

Lencse: kalória- és zsírszegény, de sok nyomelemet tartalmaz. Annyit ehetünk belőle, amennyi jólesik.

Sovány sajt: rendkívül értékes aminosavjai és fehérjéi miatt fogyasszunk minél többet.

Grépfrút: a gyümölcs keserű anyagai fokozzák a telítettségérzést. Vízhajtó hatású.

Articsóka: stabilizálja a vércukorszintet, élénkíti a zsírégetést.

Zabpehely: egészséges rostokban gazdag, fokozza a jóllakottság érzését.

Alma: élénkíti az emésztést. Mindig legyen a táskánkban, mert hatásosan csillapítja az éhséget.


Forrás: stop.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése