2011. december 11., vasárnap

Fűszerillatú koszorú

A karácsonyi hangulathoz a színek mellett nagyon fontosak azok az illatok is, amelyek ilyenkor körbevesznek bennünket. Ezért Czagány Eszter iparművész kollégánk – a látványon túl – ezeket is igyekezett megidézni a koszorúján.


A natúr koszorúalapot narancshéjvirágokkal, fahéjjal és csillagánizzsal díszítette. Ez a szándéka az utóbbi fűszernél annyira sikerült, hogy miután bearanyozta, még száradás után sem kellemetlen festékszagot, hanem továbbra is erős ánizsillatot árasztott magából. Alapként vessző- vagy iszalagkoszorút válasszunk, szükségünk lesz még hat-nyolc narancsra, négy narancssárga gömbgyertyára és gyertyatüskére, csillagánizsra, fahéjrúdra, apró karácsonyfadíszekre és aranyszínű akrilfestékre. A narancsokat hámozzuk meg spirálisan, lehetőleg úgy, hogy a csík egyben maradjon. Tekerjük fel rózsaformára – fogvájóval rögzítsük a csík végét –, majd tegyük meleg, szellős helyre, hogy teljesen kiszáradjon. Ha gyorsítani akarjuk a folyamatot, alacsony hőfokon, nyitott sütőajtó mellett sütőbe is tehetjük a héjcsigákat. Fessünk néhány csillagánizst aranyszínűre. A díszítőelemeket ragasztópisztollyal rögzítsük a koszorún.

Forrás: www.praktika.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése