Élettani hatása: gazdag pektinben, mely csökkenti a bélgyulladást, valamint szabályozza a vércukor- és koleszterinszintet. Kevés cukrot, és sok káliumot tartalmaz.
Színek hatása: a sárga színű ételek elősegítik az emésztést, a szervezet méregtelenítését, erősítik az immunrendszert, és segítenek a megfázás elkerülésében.
Lelki hatás: ha fáradtak vagy lehangoltak vagyunk, a sárga szín felfrissít.
Színek hatása: a sárga színű ételek elősegítik az emésztést, a szervezet méregtelenítését, erősítik az immunrendszert, és segítenek a megfázás elkerülésében.
Lelki hatás: ha fáradtak vagy lehangoltak vagyunk, a sárga szín felfrissít.
Mézes birsalmaA birsalma aromája jobban érvényesül a sütéstől, mintha vízben főzzük. Különleges gyümölcs, érdemes kísérletezni vele. Szárnyas sültekhez köretnek is kiváló.
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb, érett, hibátlan birsalma
5 dkg vaj vagy ghí kis kockákra vágva
8 teáskanál méz
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. A birsalma héját alaposan mossuk - és ha kell - dörzsöljük is meg, hogy a piheszerű szőröcskék lejöjjenek róla, majd egészben állítsuk egy kisebb tepsibe, és süssük kb. 1 órát. Amikor már nem tűzforró, hosszában vágjuk ketté, és vegyük ki a magházát. Dobjunk mindegyik mélyedésbe egy kis vajdarabot, és csurgassunk rá egy kanál mézet. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük teljesen puhára. Melegen tálaljuk, ízlés szerint vanília fagylaltot is adhatunk hozzá.
Glutén- és laktózérzékenyeknek ajánlott.
Elkészítési idő: 90-120 perc
Forrás: www.izekeserzesek.hu
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb, érett, hibátlan birsalma
5 dkg vaj vagy ghí kis kockákra vágva
8 teáskanál méz
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. A birsalma héját alaposan mossuk - és ha kell - dörzsöljük is meg, hogy a piheszerű szőröcskék lejöjjenek róla, majd egészben állítsuk egy kisebb tepsibe, és süssük kb. 1 órát. Amikor már nem tűzforró, hosszában vágjuk ketté, és vegyük ki a magházát. Dobjunk mindegyik mélyedésbe egy kis vajdarabot, és csurgassunk rá egy kanál mézet. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük teljesen puhára. Melegen tálaljuk, ízlés szerint vanília fagylaltot is adhatunk hozzá.
Glutén- és laktózérzékenyeknek ajánlott.
Elkészítési idő: 90-120 perc
Forrás: www.izekeserzesek.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése