2010. február 13., szombat

... a romantikáról


Mennyire vagyunk romantikusak?

Kell-e Valentin-nap, Nőnap, névnap, születésnap, hogy észrevegyük, az élet nem csak abból áll, hogy megkeressük a hitelre, kocsirészletre, villany-, gázszámlára valót? Megéri-e arról álmodozni, milyen jó lesz összebújni téli estéken a kandalló mellett, ha lesz egyszer kandalló? Vagy inkább ideje lenne észrevenni, hogy nem partnerrel, élettárssal élünk együtt, hanem a kedvesünkkel, szerelmünkkel?
Volt egyszer egy férfi, aki órákig tudta nézni kedvesével a csillagos égboltot, jó ízléssel választott virágot minden apropó nélkül, meghallgatta szíve hölgye minden bánatát, mindig kedves, figyelmes, szórakoztató társ volt, tele megannyi bókkal, ami széppé tette a Nőt, s annak minden napját.
Van egy férfi, aki alsógatyában, zokniban ül a tévé előtt, vadul váltogatva a csatornákat, észre sem veszi, ha felesége a fodrásztól jön, inkább kiolvassa a telefonkönyvet, mintsem megnézzen egy romantikus filmet, alig beszél, akkor is ingerült, böfög, nyitott fürdőszobaajtónál könnyít magán...
Létezik, hogy ez a két férfi egy és ugyanaz?
Gondolkodjon el azon, hogy kinyitja-e még a kocsi ajtaját a felesége, barátnője előtt, vagy megteszi majd a központi zár?
Volt egyszer egy nő, aki órákig tudta nézni kedvesével a csillagos égboltot, örömmel fogadta, ha párja virágot hozott neki, minden apropó nélkül, meghallgatta lovagjának minden bánatát, mindig kedves, figyelmes, szórakoztató társ volt, és felnézett a Férfire.
Van egy nő, aki pongyolában, mamuszban ül a tévé előtt, lélegzetvisszafojtva bámulja a szappanoperát, észre sem veszi, ha férje frissen borotválva jön elébe, állandóan fáradt és ingerült, arcpakolással és hajcsavarokkal bújik ágyba...
Létezik, hogy ez a két nő egy és ugyanaz?
Gondolkozzon el azon, szalad-e a férje, barátja elé, ha zörög a kulcs a zárban, vagy nem akar lemaradni a kedvenc sorozatáról?
Lassítsunk le, vegyünk elő két poharat, legyünk nyugodtan „sziruposak”. A romantika csak annak nevetséges, aki kimarad belőle.

Forrás: www. .magyarszo.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése