2010. július 3., szombat

...csillogó tekintet

Amikor a szemünk csillog és a tekintetünk mosolyog, az egész arcunk ragyogóvá válik tőle. Ezért ne engedjük, hogy a fáradtság és a rossz hangulat kiüljön az arcunkra!
Praktikák arra, miként tegyük csillogóvá a fáradt szemeket:
Ne felejtsük el reggel és este is szemkörnyékápolóval bekenni a szem körüli vékony, érzékeny bőrt, ahol szinte nincs zsírmirigy. De ne vigyük túlzásba a krémezést, mert éppen azt érjük el vele, amit el akarunk kerülni, ugyanis a bőr duzzadt és karikás lesz. A krémet az ujjbegyünkkel gyengéden ütögetve jutassuk a bőrbe, sose dörzsöljük.

Ne essünk abba a hibába, hogy még több sminkkel próbáljuk eltűntetni a szem alatti duzzanatot, mert csak még jobban kiemeljük! Kerüljük a jeges színeket, inkább halvány, matt, természetes árnyalatot válasszunk. Szemceruzát és szempillaspirált csak a felső szemhéjunkon használjunk.

A sötét karikák elfedésére vékonyan simítsuk körbe a szemet világos árnyalatú korrektorral vagy alapozóval. De ezt se vigyük túlzásba, mert minél több kerül belőle a bőrre, annál hangsúlyosabbá válnak az apró szarkalábak is.

Alkalmazzuk a profi sminkesek bevált trükkjét: tegyünk fehér szemhéjpúdert a belső szemzugba, ez megnagyobbítja és ragyogóvá teszi a tekintetet.

Forrás: stop.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése