2011. december 11., vasárnap

A forró húslevestől gyorsabban gyógyul a beteg



Tudományosan sokszorosan igazolt tény: megfázásra a legrégibb és legjobb népi gyógyszer a forró húsleves. Ezt néhány éve egy ötszáz személy bevonásával elvégzett amerikai klinikai vizsgálat igazolta: a húslevestől gyorsabban gyógyul a beteg.

- A húsleves blokkolja bizonyos fehérvérsejtek, az úgynevezett neutrofilok működését a szervezetben. Márpedig részben ezek felelősek a testben a gyulladásos folyamatokért. Különösen vírusfertőzések esetén, tehát például egy megfázásnál szabadul fel sok neutrofil.

- A megfőzött tyúk egyik fehérjéje a cisztein, ami gyulladáscsökkentő, így mérsékli a nyálkahártyák duzzanatát is.
- A tyúk mellhúsában különösen sok cink található. Ez a nyomelem immunerősítő hatású.

- A tyúkhús egyik aminosava a hisztidin, ami viszont a cink elszívódását segíti az emberi testben.

- És ott van még a legegyszerűbb ok: a húsleves forró! Márpedig a forró, nedves környezetet a vírusok nem kedvelik, ráadásul a gőz nedvesíti a nyálkahártyákat, és segíti a légutak váladékainak ürülését is.

Hogy kell jó húslevest csinálni?
Minőségi hozzávalókból lassú tűzön készítsük. Ha ugyanis gyorsan főzzük a húst, a létfontosságú fehérjék lebomlanak. Amint a víz felforrt, vegyük kicsire a lángot, és 80-90 fokon gyöngyöztessük addig, hogy a hús is megpuhuljon. Közben a tetejéről rendre szedjük le a habját. 
 
Forrás: www.stop.hu  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése